Ο χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμη πάνω στα Άγραφα, ή τουλάχιστον δεν έχει έρθει όπως πέρυσι. Και εάν τέτοια εποχή, έναν χρόνο πριν, το χιόνι μπορεί να έφτανε και το ένα μέτρο, αυτές τις εβδομάδες βροχές και ομίχλες τυλίγουν τα βουνά και οι σόμπες δουλεύουν στο φουλ. Οι εργασίες στη Νιάλα έχουν σταματήσει, χωρίς απαραίτητα κάτι τέτοιο να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες.
Τα καινούργια σχέδια τη επένδυσης (σε ένδειξη «καλής καρδιάς» (;) …) είναι να περιοριστούν αριθμητικά οι ανεμογεννήτριες (10 στη Νιάλα και 11 στο Βοϊδολίβαδο, από 20 προβλέπονταν για κάθε κορυφογραμμή) αλλά να διατηρηθεί το σύνολο της παραγόμενης ισχύς που προβλέπονταν και πριν. Οπότε αυτό σημαίνει ακόμα πιο τεράστιες ανεμογεννήτριες που θα φτάνουν σε ύψος σχεδόν τα 200 μέτρα (για παράδειγμα η φτερωτή των α/γ πριν θα είχε μήκος 75μ., ενώ τώρα 136μ.). Και φυσικά ακόμα μεγαλύτερες βάσεις μπετού για την εγκατάστασή τους.
Η εταιρεία έχει καταθέσει τροποποίηση των μελετών οδοποιίας στο κομμάτι Καμάρια-Νιάλα και περιμένει τη σχετική έγκρισή τους. Την ίδια στιγμή, στις αρχές της εβδομάδας, κάτοικοι του Ανθηρού ενημέρωσαν για μηχανικούς οι οποίοι έκαναν μετρήσεις στον δρόμο του χωριού. Παρόλο που στο σχεδιασμό του έργου (ΜΠΕ) ως μοναδική πρόσβαση των μηχανημάτων ορίζεται ο δρόμος Καρδίτσα-Μητρόπολη-Νεοχώρι-Μπελοκομύτης-Έλατος-Άγιος Νικόλαος (από το Ανθηρό θα περάσει το εναέριο δίκτυο ρεύματος), υπάρχει μία σχετική επιφυλακή για τη διερεύνηση του σκοπού των εκεί μετρήσεων.
Τέλος, το Δασαρχείο Καρδίτσας, ύστερα από τη δημόσια επίθεση που δέχτηκε η επικεφαλής της από τον Γεωργιάδη, έχει στείλει επίσημο ερώτημα στο υπουργείο, προφανώς για τη θεσμική του κάλυψη, για το κατά πόσο είναι σύννομο να μην εκδίδει πρωτόκολο εγκατάστασης στην εταιρεία (όπως προβλέπει σχετική απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας) χωρίς να έχει εγκριθεί η ειδική οικολογική αξιολόγηση (ΕΟΑ).